Domů » Napsali o nás » OBRAZEM: Kolínská televize otevřela veřejnosti své studio

OBRAZEM: Kolínská televize otevřela veřejnosti své studio

10. 10. 2017
Publikoval:
928 přečtení
logo Kolínského deníku

Kolínský deník

Kolín – Nadšení amatéři ze studia Televize Kolín sídlící v prostorách 1. základní školy v Bezručově ulici pozvali v rámci dnů otevřených dveří veřejnost do svých prostor. „Většinou jsme se prezentovali v kolínském kině, kde jsme promítali naše reportáže a podle počasí venku tam přišlo od třinácti do necelých třiceti lidí. Tady už dvě hodiny po otevření bylo zájemců zhruba šedesát,“ pochvaloval si Jan Figar, šéf televize a sám promítač v místním kině, zájem lidí o techniku. 

Návštěvníci si mohli prohlédnout a vyzkoušet nejen digitální střihací pult a další současné zařízení pro tvorbu televizních šotů, ale i historickou techniku, které je Jan Figar sběratel a propagátor. „Nedávno jsme zprovoznili střihací pult na filmy, ten už nemá nikdo,“ usmíval se a zároveň jej s nadšením spustil.

Přítomný byl i legendární moderátor a technik kolínského Rozhlasu po drátě Petr Veselský, právě zařízení z tohoto rozhlasového studia včetně archivu je také v tomto současném televizním. „Byla největší škoda, že Rozhlas po drátě v Kolíně skončil,“ vyznala se jedna ze současných televizních redaktorek.

Všichni nadšenci z televizního studia jsou středoškoláci či vysokoškoláci a práci dělají ve svém volném čase. „Snažíme se točit čtyři reportáže měsíčně, jedeme podle předem připraveného plánu,“ dodal Figar.

Než nový ředitel České televize zrušil projekt Digi náves, prezentovali filmaři své reportáže v ní a nejen kolínští diváci je mohli vidět na obrazovkách státní televize, i když v časných ranních nedělních hodinách. Teď se prezentují na městských i svých internetových stránkách. O doprovodný program pro nejmenší se před budovou studia postarali kolínští vodní skauti Poutníci.

Autor článku: Zdeněk Hejduk

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

 

Dalších 4 článků v kagegorii Napsali o nás .
Doporučujeme
Den otevřených dveří Televize Kolín

Pokud vás zajímá, jak probíhá tvorba reportáží v regionální televizi,...

Televize Kolín měla v sobotu den otevřených dveří

[caption id="" align="aligncenter" width="384"] Logo Svoboda Info[/caption] Kolín - Den otevřených...

Ukážeme natáčení, střih i titulkování

[caption id="" align="aligncenter" width="300"] Logo Kolínského Presu[/caption] TV Kolín je...